Week van de dadel: recept 2

30/06/2020by Caroline0
pecan-pie-2.jpg

Ontbijttaartje met een bodem van pecannoten en dadels:

 

Voor de bodem:

  • 1 kopje pecannoten
  • 5 à 6 dadels (medjool dadels, ontpit en 5 minuten geweekt in heet water, uitgelekt)

Voor de vulling:

  • Kokosyoghurt
  • bessen (vers of lichtjes opgewarmde diepvries bessen)
  • amandelschaafsel
  • kokosrasp
  • granola crumble

In de blender: pecannoten en dadels tot je een plakkerig deeg krijgt. Duw dit rauwe deeg in een klein (rubber) bakvormpje en zet minstens 2 uur in de ijskast. Rooster ondertussen het amandelschaafsel samen met de kokosrasp in een droge koekepan, totdat deze goudbruin van kleur is.

Duw de bodem voorzichtig uit het vormpje en vul met kokosyoghurt. Top en werk af met bessen, geroosterd kokos-& amandelschaafsel en wat granola crumble.

 

Geniet met volle teugen!

 

Caroline


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *