Week van de dadels: recept 1

29/06/2020by Caroline0
blue-berry-cheesecake.jpg

Recept: Blue berry cheesecake

Deze heerlijke blauwe bessen cheesecake is altijd een goed idee: als ontbijt, gezonde snack, guiltyfree-pleasure…. Bovendien is de super gezonde combinatie van dadels, noten en kokos een ware streling voor de smaakpapillen!

Ik zou zeggen, waar wachten jullie nog op?! Hier is het (super simpele) recept:

Voor de bodem:

  • 1 tas HealthyLicious Big Cluster Granola
  • 8 medjool dadels – ontpit
  • 1 tl rauwe honing

Voor de topping:

  • 1 tas geweekte cashewnoten (week ze minstens 1 uur in heet water)
  • 2/3 de tas kokosmelk (schud goed met blik)
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • optioneel: 1 eetlepel agave siroop
  • 200 gram blauwe bessen

Voor de bodem: mix allen in een keukenmachine. Stort op een bakplaat of schaal, bekleed met bakpapier. Maak een vierkant van zo’n 1 cm dik en druk goed aan.

Zet in de koelkast.

Mix ondertussen (goed in) de blender alle ingrediënten voor de toplaag: de geweekte (en uitgelekte) cashewnoten, de kokosmelk, kokosolie en eventueel agave siroop tot een smeuïge massa.

Verdeel het cashew- kokosmengsel over de bodem en bestrooi rijkelijk met blauwe bessen.

Zet de taart minstens 2 uur in de diepvries en snijd daarna in mooie porties.

Bewaar ze in de koelkast (als je ze onmiddellijk wil opeten) of tot 2 maanden in de vriezer.

Als je de repen in de vriezer wil bewaren, haal ze dan 10 minuutjes op voorhand uit het vriesvak, zodat ze wat kunnen ‘ontdooien’.

 

Geniet!

Caroline


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *