Recepten Platte Buik Menu

27/04/2020by Caroline0
keto-Tempeh.jpg

<< Platte Buike Menu – Recepten >>

 

Avocado tonijn salade: 

  • Meng een blikje tonijn in eigen nat, met 4 fijngesneden (kleine) augurkjes, 2 stengels selder.
  • Maak een sausje van 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels zure (lichte) room en 1 koffielepel mieriekswortel. Werk af met flink wat peper.
  • Mix tonijn-groente salade met deze dressing en serveer in de helftjes van een ontpitte avocado. Besprenkel met wat limoensap en serveer met bloemkool flatbread

Bloemkoolflatbread: 

  • Verwarm de oven voor op 175
  • Meng in een kom= 2 koppen bloemkoolrijst, 4 eieren, 1 kop amandelmeel, 1/2 koffielepel hymalaya zout+ 2 flinke sniffen zwarte peper, 1 koffielepel kurkuma
  • Leg het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Probeer het deeg uit te spreiden zodat het ongeveer 1 cm dik is en bak 30 minuten of langer (tot goudbruin en krokant) in de oven).
  • Laat minstens 10 minuten afkoelen. Snijd in vierkante stukken en bewaar (tot een week) in een bokaal in de koelkast.

 

Hoofdgerecht: 

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • Spoel 2 zoete aardappels af, wrijf ze droog en halveer ze in de lengte. Snijd ze enkele keren in met de punt van een mes. smeer een bakplaat in met wat olijfolie en leg er de zoete aardappel op met gesneden kan naar boven. Wrijf de bovenkant in et een flinke geut olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 45 minuten of langer in de oven tot ze gaar zijn.
  • Kook of stoom ondertussen de broccoli gaar.
  • Snijd een blok tempeh of 2 kippenfilets in blokjes en bak ze in een rijkelijke scheut olijfolie goudbruin. Kruid met peper, kurkuma, beetje kerriepoeder en wat paprika poeder
  • Voor de tzatziki: snijd 1/2de komkommer in dunne sliertjes of rasp deze, meng met 250 gram kokosyoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje look, peper, zout en 2 eetlepels citroensap.

Smullen Maar!

Caroline


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *