Sunday = Prepday, get started for week 2!

12/01/2019by Caroline0
22830948_10154875373456669_72239650_o-1280x1280.jpg

Foodies,

Morgen is het alweer zondag en voor mij de vaste prepdag. Ik weet dat niet iedereen zo van koken houdt ,maar het is zoooo makkelijk als je al een aantal gerechtjes, gezonde snacks en ontbijtjes klaar hebt staan en je deze de dag zelf alleen maar uit de koelkast of vriezer hoeft te halen.

Om volgende week weer een gezonde detox week door te komen, deel ik graag weer wat receptjes (of tips naar goede boeken met recepten) met jullie. Veel receptjes haal ik uit vrij recente boeken. Uit respect voor de schrijver, wil ik die niet zo maar prijs geven op het net. Dat zou niet eerlijk zijn. Wil je de smaken eerst leren kennen? Dan kan je altijd eerst één van de gerechtjes bij HealthyLicious bestellen. Bovendien kan je ook al mijn gerechten tijdens een workshop leren kennen! Wil je toch graag zelf aan de slag? Lees dan verder voor de receptjes!

 

De ontbijtjes:

Pecan Porridge Recept
Te verkrijgen bij HealthyLicious: 5 euro per breaky jar.

 

Het recept kan je ook terugvinden in

“Het Keto Plan” – een echte aanrader!

 

Ontbijmix Recept
Voor 5 ontbijtjes:

 

–        125 gr pecannoten

–        175 gr lijnzaad

–        125 gr kokosrasp

–        55 gr amandelmeel

–        50gr chiazaad

–        3 el kokosbloesemsuiker

–        40 gr gedroogde aardbeien

–        35 gr Gedroogde blauwe bessen

Hak de pecannoten grof. Maal het lijnzaad in de blender tot meel en schep het vervolgens in een grote kom.

Meng hierbij de kokosrasp, het amandelmeel, chiazaad, de kokosbloesemsuiker en een snufje hymalaya zout.

Schep als laatste de noten en gedroogde bessen door het mengsel.

Bewaar in een goed afgesloten pot.

Wil je ontbijten?

Neem ongeveer 130 gram van de ontbijtmix voor één portie onbtijt en voeg hier 120 ml kokend water aan toe. Roer goed door elkaar en laat 5 à 10 minuten afgedekt staan.

 

Granola dadel mix

 

Granola te bestellen bij healthylicious, kijk ook bbij Take Away!

Recept
Mix 6 eetlepels HealthyLicious granola met 4 dadels in de blender tot het een korrelige, plakkerige massa wordt. Serveer dit met kokosyoghurt en verse of ontdooide bessen en wat rauwe honing.

 

On the go breaky bars Recept- zie vorige week

Te bestellen bij HealthyLicious

Granola bars Mama’s favoriet!

Deze super healthy bars zijn de favoriet bij HealthyLicious! Mijn mams onder andere krijgt er maar geen genoeg van! Daarom heb ik ze genomineerd tot Mama’s favoriet!

Sorry, dit recept geef ik liever niet weg, maar je kan ze altijd bestellen! Kijk ook bij Take Away!

 

Vegan Donuts Recept
Te verkrijgen bij HealthyLicious:10 euro per 5 vegan donuts.

Het recept kan je ook terugvinden in

“Het Keto Plan”

 

Left over breaky Recept
Heb je nog donuts over? Of nog kokos yoghurt en wat vers fruit? Verwen jezelf dan met een gezonde left over bowl, een lekker smoothie of anders lekkers!

 

De Lunchkes:

 

Groentebroodjes + groentespread

Te verkrijgen bij HealthyLicious: 10 euro per 5 broodjes en 3 euro per pot veggy spread

Recept
De broodjes:

  • 170 gr Bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 40gr kokosolie
  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr pompoenpitten
  • 1/2de tl bakzout
  • 1/’tl zout
  • 4 eieren
  • 30 ml Appelazijn
  • 140 gr wortelrasp
  • 1/2de tl orgena
  • 1/2de tl Rozemarijn

Verwarm de oven voor.

Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot fijne korrel (lijkt een beetje op rijst).

Pel en snipper de ui en smelt de olie.

Meng in een kom het amandelmeel, de pompoenpitten, het bakzout en het zout. Roer de eieren, kokosolie, appelazijn hier doorheen zodat er een ‘lobbige’ massa ontstaan. Spatel vervolgens de groentjes en gedroogde kruiden hierdoorheen.

Vorm met je hand bolletjes van het beslag en leg ze op bakpapier. Leg ze niet te dicht op elkaar want ze lopen een beetje uit. Laat ze vervolgens 35 minuten goudbruin bakken in de oven. Laat ze afkoelen voor je ze serveert

 

Salade Niçoise Recept
Deze salade laat ik aan jou fantasie over…

Wat ik er allemaal in doe?

  • Princessenboontjes, gaargekookt
  • 1 tomaat
  • 1 rode uit
  • Halve paprika / of hele
  • Veldsla
  • ¨Paar groene olijven
  • Hard gekookt ei
  • Zelfgemaakte olijolie-limoen dressing
  • Tonijn in eigen nat

 

Dinertime:

Gebakken vis, bloemkool puree en een karpertjes sausje Recept
Het recept kan je terugvinden in

“Het Keto Plan”

 

Chili con quorn Recept
  • avocado (prak met sap van limoen)
  • limoen
  • wortel (2) – geraspt
  • sla
  • tomaat (1)-in blokjes
  • uien (4 grote)
  • Quorn gehakt
  • kidney bonen- afgespoeld en uitgelekt
  • verse chili
  • tomatenstukjes in blik

Bak de verse chili, quorn en kidneybonen 5 minuten in de pan met wat arachideolie. Voeg mexicaanse specerijen toe zoals: komijn, kurkuma, koriander, zout peper… voeg het blik tomaten stukjes toe. Laat nog 10 minutjes op een zacht vuurtje staan.

Schil de uien, snij in fijne ringen en bak totdat deze glazig en bruin is.

Serveer de chili con quorn met ui, veel verse groentjes en guacamole (avocado)

 

Cocos curry

€13 euro per gerecht

Recept
Er zijn superveel receptjes op het net te vinden voor een heerlijke groene of rode kokoscurry.

Mijn recept deel ik graag tijdens een workshop! Geen tijd om te koken? Stuur dan een mailtje, ik maak hem graag voor jou met kip of tofu!

 

 

Zoete aardappel met kip-cashew burgers en mango! Recept (voor 2 )
  • 4 zoete aardappels
  • 350 gr kippengehakt
  • 1 el kokosolie
  • 60 gr cashew noten
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • Kruiden= knoflook, peper, hymalaya zout, kaneel, uienpoeder,..

Schil de zoete aardappel en kook gaar.

Hak de cashewnoten grof en meng met de kruiden die jij lekker vindt erbij. Kneed dit door het kippengehakt. Maak er burgertjes van.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de burgers aan beide kanten goudbruin.

Snijd het vruchtvlees van de mango en de avocado in blokjes. Mix deze door elkaar. Voeg er een paar blaadjes basilicum en serveer met de kippenburgers en zoete aardappel.

 

 

Ik wens jullie in ieder geval heel erg veel kookplezier. Zet een liedje op en breng al kokend, dansend en zingend je zondag door. Wedden dat je het nog leuk gaat vinden ook.

 

Tot de volgende,

 

GEZONDE GROET!

Caroline.

Caroline


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *