Workshops

Veggies es bonus vobis, proinde vos postulo essum magis kohlrabi welsh onion daikon amaranth tatsoi tomatillo melon azuki bean garlic.

Workshops

Tijdens deze Healthylicious workshops gaan we op een interactieve manier in op de laatste wetenschappelijke bevindingen omtrent voedingsweetjes, – keuzes, – onzekerheden enzovoort. We duiken in de ijskast, kasten en bekijken een boel voedingsmiddelen en ingrediënten om samen te weten te komen wat nu echt gezond is en wat we toch beter laten. Daarna gaan we zelf aan de slag in de keuken en maken we gezonde en lekkere gerechten/snacks of ontbijtjes die je kan meenemen naar huis. Kom, kijk, ruik, doe, proef, leer en ontdek! Het wordt de moeite, dat beloof ik!

• Hieronder vind je een overzicht van de verschillende workshops met uitleg over de inhoud en activiteiten. Heb je nog vragen of zie ik een voedingsthema over het hoofd dat jij graag vertaalt ziet in een workshop? Laat het me dan weten! Workshops kunnen immers ook volledig op maat gemaakt worden.

• Stuur je vragen op voorhand door, zodat ik deze zeker tijdens de workshops kan behandelen

• Workshops kunnen doorgaan bij mij of bij jou thuis! Organiseer je de workshop(s) graag bij jou thuis? Dan is er geen vervoerskost voor mijn verplaatsing en gaat er €5 per deelnemer van de prijs.

• Volg je één workshop? Dan betaal je de vaste prijs. Volg je 5 of meer workshops? Dan betaal je slechts 180 euro (voor 5 workshops naar keuze).

Sorry door de Corona maatregelen worden er tijdelijk geen workshops gepland, maar houd de website zeker in de gaten wanneer we weer van start gaan.

KALENDER WELDRA BESCHIKBAAR

Vanaf een groep vanaf 5+ inschrijvingen , kan een workshop ook in overleg op een extra moment worden gereserveerd


Gezonde voeding – de essentie

Een theoretische basis ligt aan de basis van deze super interessante workshop. Enkel door kennis en inzicht over de rol van voeding & voedingstoffen en het effect van niet-essentiële voedingsstoffen op de de gezondheid, kunnen we tot een juist beeld komen over gezonde voeding. Deze schat aan informatie wordt op een ludieke manier gebracht tijdens een lekkere en vooral gezonde maaltijd.

We bespreken allerlei begrippen en termen zoals:
– voedingsleer; voedingsstoffen; energiestofwisseling; positieve en negatieve energiebalans; energieverbruik; koolhydraten; vetten; eiwitten; vertering en stofwisseling; niet essentiële voedingsstoffen, …
– We bespreken allerlei ‘mythes’ en ‘feiten’ over gezonde en ongezonde voeding
– We leren hoe een gezond weekmenu eruit ziet
– We kijken hoe je je dagen gezonder leert plannen
– We bespreken de belangrijkste vitaminen en mineralen en bespreken het (al dan niet) belang van supplementen
Inbegrepen:
Goodiebag met presentatie/infobundel, tips en tricks; voedingsschema voor een week; drank en een lekkere & gezonde maaltijd tijdens de workshop; drie uur durende fun verzekerd

Prijs: 50 euro per persoon

Maaltijden samenstellen: Gezond ontbijten & ‘sweet tooth’ snacks

Na een theoretische insteek over de basis van gezonde ontbijtjes en gezonde ‘zoete’ snacks, gaan we zelf aan de slag en maken we een aantal lekkere ontbijtjes en snacks die je zelf kan meenemen/opeten.

Inbegrepen: goodiebag met presentatie/infobundel en tips en tricks; ontbijt en snack ideetjes voor een hele week; de ingrediënten en receptjes nodig voor deze workshop; de zelfgemaakte en gebakken ontbijtjes en snacks mag jij meenemen naar huis; drie uur durende fun verzekerd

Prijs: 50 euro per persoon

Maaltijden samenstellen: Gezond Lunchen & hartige snacks

Na een theoretische insteek over de basis van gezonde lunchkes en gezonde ‘hartige’ snacks, gaan we zelf aan de slag en maken we een aantal lekkere lunches en snacks die je zelf kan meenemen/opeten.

Inbegrepen: goodiebag met presentatie/infobundel en tips en tricks; lunch en snack ideetjes voor een hele week; de ingrediënten en receptjes nodig voor deze workshop; de zelfgemaakte lunch en snacks mag jij meenemen naar huis; drie uur durende fun verzekerd

Prijs: 50 euro per persoon

Gezond avond eten & guiltyfree dessert

Na een theoretische insteek over de basis van gezonde avondmaaltjes en gezonde desserts, gaan we zelf aan de slag en maken we een lekkere maaltijd en heerlijk dessert dat je zelf kan opeten of meenemen.

Inbegrepen: goodiebag met presentatie/infobundel en tips en tricks; maaltijd en dessert ideetjes voor een hele week; de ingrediënten en receptjes nodig voor deze workshop; de zelfgemaakte gerechten mag jij opeten of meenemen naar huis; drie uur durende fun verzekerd

Prijs: 60 euro per persoon

Experimenteren met de Keto/paleo keuken

Paleo en Keto-what? What’s in a name? Deze twee diëten of zeg maar ‘voedings-en levensstijlen’ zijn helemaal hip en trendy. Er zijn heel wat voor- en tegenstanders voor beide diëten, maar er zijn vooral heel veel lekkere en gezonde Paleo en Keto gerechtjes te ontdekken. Leuk ter afwisseling op de gewone ‘dagelijkse’ kost, maar ook interessant als je wat kilootjes kwijt wil. Ook meer weten en leren of deze twee hippe ‘diëten’? Wil je graag weten wat het verschil is tussen deze twee voedingsstijlen en welke gezondheidsvoordelen we uit beide kunnen halen? Dan is deze workshop iets voor jou! Na een theoretische insteek over de basis van het Paleo en Keto-dieet, de verschillende bevindingen, de voor-en nadelen, de valkuilen en juist de gezondheidsvoordelen, gaan we zelf aan de slag en maken we een aantal lekkere Paleo en Keto gerechtjes.
Inbegrepen: goodiebag met presentatie/infobundel en tips en tricks; Paleo en Keto ideetjes voor een hele week; de ingrediënten en receptjes nodig voor deze workshop; de zelfgemaakte gerechten mag jij meenemen naar huis; drie uur durende fun verzekerd

Prijs: 60 euro per persoon

Experimenteren met de Aziatische keuken

Wie zegt dat de Aziatische keuken moeilijk moet zijn?
Laat je verrassen door makkelijke recepten, exotische ingrediënten en originele gerechten. Dit is een echte doe workshop zonder theoretische basis.

Inbegrepen: goodiebag met receptenboekje; ingrediënten nodig voor de gerechten; de gerechten die jij hebt gemaakt mag je mee naar huis nemen; twee uur fun verzekerd

Prijs: 50 euro per persoon

Help! Koken met of voor iemand met een intolerantie?

Wanneer er bij iemand in het gezin een voedselintolerantie wordt vastgesteld of wanneer er iemand op bezoek komt met een intolerantie, is het vaak heel moeilijk om het ‘juiste klaar te maken’. Tijdens deze workshop worden al je vragen over voedselintoleranties beantwoord en maken we samen een aantal gluten-en lactosevrije lekkernijen.

Inbegrepen: goodiebag met tips en tricks, informatie over voedselintoleranties; recepten boekje; ingrediënten voor de gerechten; de gerechten die jij hebt gemaakt mag je mee naar huis nemen ; twee uur fun verzekerd

Prijs: 50 euro per persoon

LEERMOMENT: Zwangerschapsvoeding

We bespreken uitvoerig de volgende topics en vragen:
– Voeding voor de zwangerschap: do’s en dont’s
-Gewichtstoename bij de zwangerschap: wat is normaal?
– Invloed van zwangerschap op ons eetgedrag: eetstoornissen en smaakzin (‘de goestingeskes’)
-verloop van de zwangerschap
– voeding tijdens de zwangerschap: Extra aandachtspunten; Wat moeten we mijden? Voorbeelden van dagmenu’s; Voedingschema’s voor een zwangere vrouw
– Zwangerschapsproblemen en kwaaltjes
– Veganisme tijdens de zwangerschap-kan dat?
– Hoe weer van de kilo’s afgeraken achteraf?

Inbegrepen: goodiebag met presentatie/infobundel, tips en tricks; voedingsschema voor een week; lekkere zwangerschapsvriendelijke hapjes tijdens de infosessie

Prijs 30 euro per persoon

LEERMOMENT: Kindervoeding

Tijdens deze workshop worden de verschillende ontwikkelingsfase van het kinds besproken met betrekking tot het belang van de juiste voeding. Samen gaan we op onderzoek wat de beste voedingskeuzes en gewoontes zijn voor jouw kind(jes).

Workshops worden zo goed mogelijk aangepast op basis van de ontwikkelingsfase waarin uw kind(eren) zich bevindt/bevinden, komen aan bod : de zuigeling, babyfase, peuterfase, kleuterfase, scholier adolescent.

Welke vragen worden beantwoord?

– De voeding: hoe gezond eten nu de basis vormt voor de gezondheid later
– Welke gevolgen heeft een inadequate voeding op de gezondheid van mijn kind?
– De smaakontwikkeling: vroege smaakontwikkeling is de basis voor latere smaakvoorkeuren
– Voedingsschema’s per besproken leeftijdsfase
– Het belang van variatie
– Het belang van een goed ontbijt
– psychologische aspecten (Hoe kan ik juist eetgedrag stimuleren? ; Wat met de koppigheidsfases? ; Wat als mijn kind niet meer wil eten op school/thuis? Help, ontwikkeld mijn kind een eetstoornis?)
– Kind vriendelijke recepten (hier gaan we aan de slag!)
– Alternatieve voeding: vegetarisme, veganisme

Inbegrepen: goodiebag met presentatie/infobundel, tips en tricks; voedingsschema voor een week; lekkere & gezonde hapjes tijdens de infosessie

Prijs 30 euro per persoon

BEWEGING: Get in shape-how to use movement as medicine

Korte theoretische uitleg waarom beweging zo belangrijk is en toelichting over de verschillende manieren om in shape te blijven.
We zoeken naar de manier(en) van bewegen die het best bij jullie passen. Daarna gaan samen een lekkere sportsessie doen.

Inbegrepen:
Work out van 1 uur (op niveau van de groep), Gezonde post- en pre work-out shakes en hapjes, Goodie bag met infobundel, tips en tricks om meer motivatie te vinden om (meer) te bewegen, Weekschema voor 15 en 30 minuten work-out voor iedere dag, 2 uur fun verzekerd

Prijs: 30 euro per deelnemer