Zelf heb ik jaren te kampen gehad met een moeilijke eetstoornis. Ik had een verkeerde relatie met voeding en het was een hele worsteling om deze ‘ziekte’ te doorbreken. Dankzij mijn omgeving ben ik weer van voeding gaan houden en ben ik tot het besef gekomen dat de juiste voeding, gecombineerd met een aangepaste beweging je tot een ander mens kunnen maken. Je voelt je niet alleen gelukkiger en fitter, maar je kunt ‘fysiek’ en mentaal meer aan. Je voelt je sterker in je vel, je gaat van lichaam houden, je zelfbeeld wordt er beter van, je spieren sterker, je bloeddoorstroming beter, je zuurstofgehalte in je bloed verbetert, je concentratiespanne is langer, je slaapt beter, je lichaam verteert zijn opgenomen voeding beter, enzovoort…
Voeding is ondertussen een passie geworden, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Mijn grootste wens op dit moment is dan ook om mijn ervaringen en kennis over voeding met zoveel mogelijk mensen te delen. Ik wil u er dan ook versteld van doen staan dat kleine veranderingen in uw levensstijl, een echte energieboost aan je lichaam en geest zullen geven.
Voor mij geen diëten, daar geloof ik niet in. Als voedingscoach heb ik geleerd dat gezonde voeding de basis vormt voor een gezond leven. Het is goed om je bewust te worden van wat je eet en wat eten met je doet. Een dieet helpt je daar op de lange termijn niet bij. Bij de meeste diëten is er nauwelijks aandacht voor de verschillen in voedingsstoffen, noch voor de kwaliteit van de voeding en al helemaal niet voor de gevolgen in je lichaam ( jojo-en, hormoondisbalans, ondervoeding, enz…). Daarom wil ik je als voedingscoach kennis laten maken met een gezonde en verantwoorde manier om met je lichaam om te gaan. Met veel aandacht voor gezonde voeding, zodat je lichaam weer in balans komt en jij weer lekker in je vel zit.
Vroeger was voeding voor mij een ‘verkeerde’ obsessie. Ik koppelde het onbewust aan een heleboel gevoelens en het beheerste mijn leven. Ik wilde uit deze negatieve spiraal stappen en mijn lichaam weer op een gezonde manier sterk maken, maar ik wist niet waar te beginnen. Want wat is nu echt gezond en wat niet? Onze maatschappij overlaadt ons immers dag dagelijks met allerlei tegenstrijdige boodschappen over voeding. Zijn brood, melk en aardappelen echt zo slecht? En is het waar dat haver het ultieme graan is en je van tarwe een broodbuik krijgt? Bieden goji-bessen en spirulina werkelijk ‘the key of a longlife’? Ik zag door deze gigantische informatie stroom, niet meer wat nu echt de essentie was van ‘gezond eten’. Ik wilde mezelf in mijn onwetendheid niet langer laten lijden door al deze voedsel gerelateerde weetjes en ging na mijn master in de communicatie wetenschap nog een cursus als “all-round” voedingsdeskundige studeren. De jarenlange obsessie voor voeding, werd een al snel een passie, want eindelijk wist ik nu voor mezelf welke voeding echt goed en gezond was en wat niet goed is voor ons lichaam…
Mijn opleiding tot voedingsconsulente leerde me onder andere de verschillen in voeding: wat zijn koolhydraten, wat zijn eiwitten, wat zijn vetten? Ik werd me bewust van de rol die voeding speelt en wat mijn lichaam ermee doet, ik leerde welke voeding mijn lichaam afbreekt en wat het juist opslaat. Ik ontdekte welke functie hormonen in je lichaam vervullen, wat de gevolgen zijn als die niet in balans zijn, … Bovendien leerde ik in deze studie niet alleen de basisbeginselen van de voedingsleer, maar koos ik voor een all-round pakket waarbij ik eveneens diploma’s haalde voor: afslankingsconsulente en zwangerschaps-en kindervoeding consulente, sportvoeding consulente & natuurvoeding consulente.